Joomla SEO - verborgen pagina's aanmaken

Zoekmachines willen graag specifieke informatie lezen over een bepaalde zoekwoord. Maar je wilt graag op meerdere zoekwoorden gevonden worden en het is niet handig al die zoekwoorden dan op 1 pagina op je website te zetten. Dan snapt een zoekmachine niet waar die pagina nu precies over gaat en krijgt deze een lagere score. Een zoekmachine kan een pagina het best inschatten als hij specifiek over een bepaald onderwerp (lees zoekwoord) gaat en daar ook volledig op is ingericht.  Voor een zoekmachine is het dus goed om voor elk zoekwoord waarop je gevonden wilt worden een aparte pagina te hebben die daar volledig op is ingericht.

Dit kan je regelen door verborgen pagina's aan te maken. Dit zijn pagina's niet aanklikbaar voor een gebruiker in de website, maar wel bestaan. Zoekmachines lezen die pagina's wel en dan komt een bezoeker via die pagina binnen op de website (en klikt dan door op een menu-item).

Hoe regel je dit: Je maakt een nieuw artikel aan en koppelt deze aan een menu-item in het Gebruikers/Usermenu (dit menu is niet aanklikbaar via het menu/site). Dat ene artikel (maar je kan er oneindig veel aanmaken) richt je dan compleet in op een bepaald zoekwoord waarop je gevonden wilt worden.
Dus Titel, H1, metatags zijn exact dit zoekwoord. Je tekst is het liefst minimaal 350 tekens lang en bevat het zoekwoord 3 a 4 keer.

Garandeert dit je direct nr 1 posities in zoekmachines? Nee, dat is niet te garanderen, maar als je basis van een pagina niet geoptimaliseert hebt, dan ben je voor een zoekmachines minder interessant.