Joomla SEO Metatags Metabeschrijving

Metatags en metatagbeschrijving opnemen

Zo staat een voorbeeldpagina in de zoekmachines:

google

Met andere woorden:
Titel = Website en webwinkel voor de regio Noord-Brabant - Zegenrijk.nl
Meta beschrijving = Professionele CMS website, webwinkel met iDeal, Zegenrijk realiseert het.
Meta trefwoorden = webdesign, hosting, onderhoud, CMS, webshop, domeinnaam, registratie, webshop, brabant, backup, computer

Zelf aanpassen in het CMS

Login in de /adminsitrator en ga naar het artikel wat u wilt bewerken. Direct bij de geopende pagina in het CMS staat de titel. Pas hier uw titel aan. Deze titel is zichtbaar in de zoekmachines. Zorg dat de titel relevant is met de inhoud van de tekst. Sterker nog, tussen titel, tekst, metatags en metatagsbeschrijving moet natuurlijk een relatie zijn. Zo heeft het geen zin als de titel over appels gaat, maar er in de tekst/metatags alleen maar over peren gesproken wordt.

Onder het tabblad 'Publicatie' kan je de meta beschrijving en meta trefwoorden invullen.

Bij beschrijving vult u de samenvatting van de pagina. Gebruik maximaal 200 karakters om 1 pagina te beschrijven.
Bij trefwoorden vult u de trefwoorden gescheiden door een komma. Deze trefwoorden ziet u niet terug in de resultaten van de zoekmachines, maar dat zijn nu net de trefwoorden waarop de zoekmachine zoekt. Geef hier maximaal 20 steekwoorden op en gebruik maximaal 1000 karakters.

Herhaal deze stappen voor elke pagina in uw website. Echter let er wel op dat u niet op elke pagina dezelfde trefwoorden/beschrijvingen/titels gebruikt.

Sla de pagina op.

Uw vraag hiermee niet beantwoord? U altijd contact opnemen met de Joomla Helpdesk