Hosted Exchange staat voor cloud-mail op basis van Outlook 2016

 • Outlook Web App (OWA) webmail met de functionaliteiten en uiterlijk van Outlook 2016
 • Uw mailaccount is standaard voozien van professionele spam- en virusfiltering door Sophos UTM
 • Naast mail ook Agenda, Contacten, Taken bijhouden
 • Mogelijkheid om e-mail, agenda en contacten te delen met collega's
 • Uw mail staat los van de website server, valt uw website uit dan draait uw mail gewoon door
 • Uw mail staat in 2 datacentra opslagen, mocht de mailserver uitvallen dan neemt het andere datacenter binnen 5 minuten alles over
 • Per mailaccount is standaard 12,5 GB schijfruimte beschikbaar
 • Schijfruimte deelt u met uw andere mailboxen, heeft u 4 mailaccounts dan heeft u 50 GB gezamenlijk
 • Back-up van e-mail, agenda, contacten, taken, notities en regels naar twee datacentra
 • Geen hardware en software investering noodzakelijk
 • Data opgeslagen in Nederland
 • 99,95% beschikbaarheid door het gebruik High Availability Clustering
 • Outlook licentie voor installatie van Outlook op een PC is optioneel verkrijgbaar

Waarom Hosted Exchange gebruiken en niet IMAP via de webserver?

 • Bij IMAP via de webserser wordt uw mail opgeslagen op 1 server in 1 datacenter. Valt de webserver uit dan is er ook geen toegang tot uw mail (en uw website)
 • Met Hosted Exchange is uw mail gescheiden van uw website en bovendien is er bij uitval van de mailserver een 2e mailserver standby om de taken binnen 5 minuten automatisch over te nemen
 • IMAP via de webserver is relatief duur (u betaalt extra schijfruimte per GB). Globaal geldt -> gebruikt u per mailbox gemiddeld meer dan 3 GB schijfruimte dan is Hosted Exchange vaak al goedkoper
 • U kunt bij IMAP geen gebruik maken van een gedeelde Agenda, Takenlijst
 • Bij IMAP maakt u over het algemeen geen gebruik van de profesionele Spam- en Virusfilter (en doet u dit wel, dan spaart u deze kosten uit met Hosted Exchange waar dit standaard aanwezig is)

Waarom Hosted Exchange van Zegenrijk gebruiken en niet Microsoft Exchange Online (rechtstreeks bij Microsoft aangeschaft)

 • Qua werking zal Hosted Exchange vergelijkbaar zijn met Microsoft Exchange Online
 • Data wordt bij Hosted Exchange van Zegenrijk opgeslagen in Nederlandse Datacenter en niet zoal bij Microsoft in de USA. Bedrijven geven vaak de voorkeur hun data niet in handen te willen geven van een grote Amerikaanse partij. Rond de AVG wetgeving is de voorkeur dat uw data staat opgeslagen is in de EU/NL.

 

Lees meer over functionaliteiten van Hosted Exchange:

Hoe zit het Hosted Exchange 2016 Platform in elkaar?
Het Hosted Exchange platfrom is geheel Datacentrum Redundant in wordt actief gefaciliteerd vanuit beide datacentra. Dit houdt simpel weg in dat bij het uitvallen van een van onze datacentra, de Hosted Exchange dient binnen 5 minuten automatische in het andere datacentrum verder draait. Dit geldt natuurlijk op alle niveaus van onze infrastructuur. Hierdoor garanderen wij een uptime van 99,95% op de Infrastructuur en op Exchange niveau.

Redundant Netwerk en Private Fiber Ring
Door ons netwerk, redundant en high-end uit te voeren, kunnen onze peerings de benodigde connectiviteit en snelheid overal ter wereld garanderen. Onze internet verbindingen ontstaan in het Nikef en Telecity 5 datacentrum en worden middels private fibers verbonden met ons primaire en secondaire datacentrum. De internet verbindingen worden via oostelijk en westelijk Amsterdam naar onze datacentra geleverd. Daarnaast kan het internet verkeer ook lopen via ons private fiber ring. De verbinding naar onze fallback datacentrum verloopt middels een SSL VPN verbinding.

Waar bestaat Hosted Exchange uit?
Opslag

Standaard is een mailbox 12,5 GB groot. Hierboven blijft de mail binnenkomen maar worden er extra kosten doorgerekend.

Antispam, Antivirus en Firewalling
Voor antispam en antivirus doeleinden is een mailbox standaard aangesloten op Sophos UTM.

Geen Bandbreedte
Om de Hosted Exchange dienst nog makkelijker en toegankelijker te maken, is er voor gekozen om geen bandbreedte metingen op de exchange boxen uit te voeren.

Back-ups
Er worden elke 24 uur incremental back-ups gemaakt van de mailbox stores (waar alle mailboxen in worden bewaard), de back-ups worden voor een periode van tussen de 3 en 5 dagen bewaard. Als een klant een e-mail of ander exchange item (soft)verwijderd, dus in de prullenbak gooit en deze leegt dan gaan deze items niet verloren maar worden nog 30 dagen lang bewaard. Deze items zijn onder andere in Outlook en OWA terug te vinden.

Uitgebreide Hosted Exchange knowlegdebase
Wij hebben een uitgebreide knowlegdebase gecreëerd, waar allerlei artikelen te vinden zijn over het configureren van Outlook, Apple Mail, Smartphones, Pads, DNS en de functies van het controle paneel. De knowlegdebase is opgezet in “Jip en Janneke stijl”, met veel afbeeldingen en makkelijk stappen. Dit maakt het voor uw klanten nog veel makkelijker om de Hosted Exchange dienst zelf te beheren!

Exchange 2016 Functionaliteiten
E-maildomeinen

U kunt natuurlijk zelf e-maildomeinen toevoegen en beheren, tevens kunt u extra e-maildomeinen (alias domeinen) per klant toevoegen.

E-mailboxen
Er zijn vele instellingen die per e-mailbox kunnen worden ingesteld, hier kan worden gedacht aan: contact gegevens, displayname (wat de ontvanger als naam ziet), de te gebruiken protocollen (IMAP, OWA, MAPI, Active Sync), e-mailbox formaat, het verzend en ontvang limiet, waarschuwingsberichten bij het bijna vol zijn van de e-mailbox, het primaire e-mailadres, aliassen, versturen namens een andere gebruiker, wachtwoord aanpassen, lidmaatschap op distributie lijsten, doorsturen van e-mail naar andere gebruikers in hetzelfde domein, rechten over de mailbox aan andere gebruikers geven, etc.

Shared en Resource mailboxen
Het is mogelijk binnen organisaties gebruik te maken van shared mailboxen, deze mailboxen kunnen e-mail ontvangen en versturen (alleen door de aangegeven eigen gebruikers) en zijn derhalve alleen beschikbaar via OWA of Outlook van deze gebruikers.

Resource Mailboxen zijn room mailboxen (vergaderkamers) en equipement mailboxen (bijvoorbeeld projectors), die u middels OWA of Outlook kan “boeken” om een vergadering te beleggen. Op deze manier kunt u voorkomen dat vergaderruimtes of overige apparatuur op dezelfde tijd word belegd.

Distributielijsten
Het aanmaken van distributielijsten is een druk op de knop, hier zijn ook weer een legio aan mogelijkheden voor, namelijk: het toekennen van gebruikers aan de distributie lijst, het niet weergeven in de global address list(GAL), het kunnen accepteren van alleen interne of alleen externe e-mails (van buitenaf), het aanpassen van het primaire e-mail adres, aliassen toevoegen, namens een andere gebruiker e-mails versturen, etc.

Public Folders
Er kan ook gebruikt gemaakt worden van public folders. Wij ondersteunen verschillende soorten public folders (mail ontvangende, agenda’s, contacten en taken). De root Public Folder wordt dient door ons team te worden aangemaakt, waarna de klant in Outlook de Public Folder omgeving kan inrichten.