Joomla JCE - Gekantelde foto

Het komt voor dat jouw geuploade foto gekanteld wordt weergegeven. Het probleem van de gekantelde foto's wordt veroorzaakt doordat ze gemaakt zijn met bijv. een iphone en deze heeft vastgelegd bij de foto dat deze 90 graden geroteerd moet worden. Je kan een foto hier testen: http://www.verexif.com/en/

Wat er moet gebeuren is dat deze informatie (noemen ze EXIF) die bij de foto staat wordt verwijderd bij het uploaden naar de website. Gebruik hiervoor de het icoon imgmanager ext icoon. De EXIF verwijder optie is geen standaard instelling, laat Zegenrijk vooraf even je instellingen checken of het verwijderen van EXIF aan staat voor jouw website!

Alternatief is dat je op http://www.verexif.com/en/ je EXIF verwijderd, hierna doe je pas een foto upload naar de website.

Note: dan kan het nog zijn dat je jouw foto op ipad/iphone toch nog gekanteld ziet staan, dat komt door caching van je browser, dat kan je als volgt oplossen:
Cache Safari wissen in iOS. Om de cache in Safari leeg te gooien, open je Instellingen en scrol naar beneden tot je de optie Safari ziet. Scrol nu wederom naar beneden tot je de optie Wis geschiedenis en websitedata vindt. Druk op deze optie en druk vervolgens op Wis geschiedenis en data.