Joomla: Artikel en Menu-item aanmaken

In een Artikel staat je tekst. Aan een Artikel koppel je een Menu-item. Een menu-item zie je op je website terug op de menubalk.

Je begint altijd eerst met het maken van je Artikel: klik op de button Artikelen(manager) of in de /administrator Inhoud Artikelen en klik op de Nieuw knop.

Als je Artikel klaar is dan ga je naar je Menubalk: klik op de button Menu(manager) of in de /administrator ga naar Menu's en dan je menu. Klik op de Nieuw knop.

Vul een menutitel in

Kies bij Menu-itemtype voor 'Artikelen' en dan 'Individueel Aartikel'

Kies bij Selecteer artikel het artikel waaraan je wilt koppelen.

Klik op Opslaan en Sluiten.

 

Menu-item

Een Artikel weergeven in een menubalk betekent dat je een Artikel gaat koppelen aan een Menu-item. Maak eerst je Artikel aan.

Klik op de button Menu(manager) of in de /administrator Menu's en ga naar het Menu waar je een nieuw Menu-item aan wilt toevoegen de Nieuw knop.

Vul een menutitel in

Kies bij Menu-itemtype voor: Artikelen en dan Individueel Artikel

Kies onder Selecteer artikel voor het artikel wat je wilt koppelen aan dit menu-item

Klik op Opslaan en Sluiten


Note: wijzig je later je menu-titel, maak dan altijd het vak Alias leeg. Bij het opslaan wordt dit gevuld. De Alias geeft in de site de url weer.

 

Submenu-item
Een submenu-item hangt onder het hoofdmenu-item. Een hoofditem is direct zichtbaar, een submenu-item veelal pas als je over het hoofditem heen gaat met de muis. Wil je van een Menu-item een submenu-item maken geef dan aan de rechterkant onder Hoofd-item aan wie het Hoofditem is.