Joomla JCE - Foto en tekst uitlijnen

Joomla JCE - Foto en tekst uitlijnen 

Een aantal tips om foto's en tekst met elkaar uit te lijnen. In de basis is het CMS dynamisch opgezet, hierdoor wordt tekst automatisch geplaatst om een afbeelding heen. Af en toe kan het dynamisch echter tegen je gaan werken, doordat het eigenlijk regels uitvoerd. Als gebruiker wil je hier wel eens van afwijken, kijk dan hieronder bij foto's en tekst in tabellen.

De basis instellingen van een foto instellen

Selecteer je foto en druk op:imgmanager ext


Het volgende scherm verschijnt:

imgman.gif

Bij Vspace stel je de ruimte rond de foto in aan de linker en rechterkant. Met Hspace stel je dit voor de boven- en onderkant in. Stel je de Vspace in op 0, dan betekend dit dat tekst direct tegen de foto aangeplakt wordt zonder tussenruimte (zie alternatief: foto en tekst in tabellen).

Bij Alignment stel je de plaats van de foto in: uitgelijnd aan de linkerkant van het scherm, in het midden of bijvoorbeeld rechts van het scherm. 

De foto verplaatsen op je scherm

Een foto kan je verslepen met de muis: selecteren met de muis, muisknop vasthouden, verplaatsen en loslaten.

Inspringen van tekst of foto, gebruik deze knop:

indent.gif

 

Door een <enter>  breek je een regel af en begint een volledige nieuwe. Door <shift en enter tegelijk> te gebruiken zet je de tekst vanaf dat punt naar de volgende regel, maar hoort deze nog wel bij de regel.