Mailaccount toevoegen aan Hotmail

Hoe voeg ik een email account toe aan je hotmail.com/live.nl?

Het kan soms handig zijn om je emails in Hotmail.com te ontvangen en te versturen. Hotmail heeft de functionaliteit om een bestaand email account toe te voegen aan je Microsoft-account. Hoe je dit kunt doen, leggen we je in deze handleiding uit. De mailaccount gegevens die je moet invoeren ontvang je.


Stap 1

Ga om te beginnen naar Hotmail.com, log hier in met je bestaande Microsoft-account.

Zodra je bent ingelogd, ga je naar het tandwiel-icoontje rechtsboven op de pagina, klik hierop en selecteer de optie “Opties", onderaan klik je op alle Outlook instellingen weergeven.

stap1


Stap 2

Je komt nu op een nieuwe pagina terecht, selecteer nu in de linker balk: E-mail, in het midden Email synchroniseren en dan klikken op “andere e-mailaccount”

stap2


Stap 4

In het venster dat je nu voor je ziet, zie je de velden E-mailadres en Wachtwoord. Vul hier je e-mailadres en wachtwoord in dat je gekregen hebt.

stap4

Stap 5

Je krijgt nu de keuze of je een IMAP of POP3 verbinding wilt gebruiken. Wij kiezen in deze handleiding voor IMAP. Dit omdat bij een POP3-verbinding de email worden gedownload en hierdoor (afhankelijk van de instellingen) ook direct van de server worden verwijderd. In tegenstelling tot POP3 worden bij een IMAP-verbinding de mails niet gedownload, maar direct gesynchroniseerd met de mailserver, wat vaak beter werkt. Ga na de keuze voor IMAP door naar de volgende stap.

stap5

Stap 6

Je ziet nu een pagina waar je de account- en servergegevens dient op te geven. De gegevens die je nodig hebt heb je ontvangen. Voor de overige instellingen zie: https://www.zegenrijk.nl/online-mail-en-agenda/mailinstellingen-poorten

stap6

Stap 7

Als je nu verder gaat en geen foutmeldingen te zien krijgt, is je account succesvol toegevoegd. Je kunt nu bij het versturen van e-mail kiezen voor je andere e-mailadres:

stap7