Verschil POP3, IMAP en webmail

Je hebt standaard een aantal varianten om mail uit te lezen bij Zegenrijk:
1 POP3 account: mail uitlezen op een vaste computer
2 IMAP: mail uitlezen op meerdere apparaten
3 Webmail via de website server
4 Webmail via een externe mailprovider

ad1
Een POP3 account is een vast mailaccount op een vaste computer. Denk aan outlook, windows mail, etc. Je haalt de mail binnen vanaf de webwserver naar je computer en de mail wordt dan verwijderd van de webserver. Je kan de mail maar op 1 appraaat tegelijk bekijken.

ad2
Met IMAP wordt je mail bewaard op de server en kan je met meerdere apparaten (computer, telefoon, tablet) tegelijk kijken in de mails. Dit is tegenwoordig de beste keuze. Nadeel is dat je mail bewaard blijft op de server (tot je hem verwijderd) en dat deze schijfruimte inneemt. Verbruik je meer schijfruimte dan toegestaan dan wordt dat in rekening gebracht.

ad3
Je krijgt toegang tot webmail (Roundcube). Je logt online in op je account en je kan waar je ook bent je mail uitlezen. Mail wordt bewaard op de server. Verbruik je meer schijfruimte dan toegestaan dan wordt dat in rekening gebracht. Je maakt connectie door www.jedomeinnaam.nl/roundcube

ad4
Online lees en verstuur je de mail, oftewel waar je ook bent ter wereld. Zegenrijk koppelt uw mail aan Microsoft Exchange Online of Google Mail. Uw domeinnaam wordt gekoppeld aan de mail en je hebt per mailaccount 25 GB opslag.