Wat is Joomla - Zegenrijk.nl

Wat is JoomlaJoomla is Open Source, dit betekent dat iedereen de programmacode van Joomla mag inkijken en suggesties kan doen voor verbeteringen. Joomla heeft één van de grootste gebruikersgroepen ter wereld. De ontwikkelaars van Joomla gebruiken de input van deze groep goed.

Waarom Joomla

joomla-logoZegenrijk is een webdesign bedrijf dat voornamelijk websites met Joomla ontwikkelt. Joomla is op dit moment het meest gebruikte Content Management Systeem (CMS) ter wereld. Het wint geregeld prijzen in de categorie beste CMS en steeds meer gevestigde bedrijven als: Vodafone, Danone, TNT en ABN-Amro kiezen voor het beste Open Source CMS, Joomla.

Joomla populairste CMS ter wereld.

joomla_populariteit_in_Google_trendsAls vormgever en ontwikkelaar voor het web zijn wij niet gebonden aan één systeem. Toch hebben wij onze expertise en kennis vooral rond Joomla gebouwd. Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is dat Joomla simpelweg het populairste Content Management System ter wereld is. Dit is op meerdere manieren te zien maar een van de duidelijkste is misschien wel Google Trends. Google houdt sinds 2005 alle zoekopdrachten bij. Met Google Trends kunt u verschillende zoekopdrachten naast elkaar zetten en vergelijken qua zoekvolume.

Hiernaast ziet u een grafiek met de zoekresultaten van de vijf populairste Content Managament Systemen. Joomla steekt met kop en schouders boven de rest uit. Dit betekent dat het overgrote deel van de wereld actief aan het zoeken is op Joomla gerelateerde informatie. Over de kwaliteit van het systeem zegt dit misschien niet alles, maar wel over de grote groep die het ondersteunt en er mee werkt. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden wanneer u kiest voor een Open Source Systeem. Gebruikers en ontwikkelaars zijn vrij om te kiezen en kunnen ervoor kiezen het systeem niet meer te gebruiken of te ondersteunen. Dit is al met duizenden Open Source systemen het geval geweest. Het is daarom verstandig te kiezen voor het systeem met het grootste draagvlak. Gezien de miljoenen Joomla gebruikers overal ter wereld is er in onze ogen maar één keuze.
De voordelen van Joomla:

* Onafhankelijkheid - Uw organisatie kan zelfstandig uw website bijhouden.
* Stabiliteit - De immens grote gebruikersgroep en actieve ontwikkelaars van Joomla zorgen voor een zeer stabiele omgeving.
* Joomla zelf kost niets - U investeert puur in de ontwikkeling van uw eigen design, template of custom component.
* Flexibiliteit - Joomla is uit te breiden met vele plug-ins. Zo kunt u uw website voorzien van meer functionaliteit. Er zijn al meer dan 3800 plug-ins op extensions.joomla.org te downloaden.

Open Source

Joomla is Open Source, dit betekent dat iedereen de programmacode van Joomla mag inkijken en suggesties kan doen voor verbeteringen. Joomla heeft één van de grootste gebruikersgroepen ter wereld. De ontwikkelaars van Joomla gebruiken de input van deze groep goed.

Open Source heeft daarnaast de eigenschap dat de software publiek eigendom is. Niemand mag kosten berekenen voor deze software; een leuke bijkomstigheid.

Er kleven ook nadelen aan Open Source. Zo kunt u niemand verantwoordelijk houden voor de fouten in de software en moet u zeer zorgvuldig omgaan met updates of het installeren van extra functionaliteit. Door onze ervaring met het ontwikkelen van Joomla websites voor klanten die stabiliteit en zekerheid eisen, kunnen we u op de juiste manier assisteren om zo van alle voordelen van Open Source te genieten.