Migratie Virtuemart 1 naar 2

Het up to date houden van de software is voor software pakketten (zoals Joomla waarbinnen Virtuemart geinstalleerd wordt) erg belangrijk. Aangezien er vele gebruikers zijn van dit pakket, zijn bugs (lekken in de software) ook snel bij een grote groep bekend. Helaas zitten hier ook mensen tussen (hackers) die er een sport van maken van deze lekken gebruik te maken om zo in te breken in website's. Soms voor de sport (zie je dat ik het kan) of soms om de website offline te halen en/of bestanden te plaatsen waar naar gelinkt kan worden voor eigen gewin.

De support op Virtuemart 1 serie (behorend bij Joomla 1.5.x. serie) is gestopt in april 2012. Hierna worden veiligheidslekken niet meer opgelost. De ontwikkelaars van Componenten, Modules en Plugins zijn ook al gestopt met het ondersteunen van hun versies. Zaak dus om uw oude Joomla 1.5 en Virtuemart 1.x webshop te upgraden naar de ondersteunde nieuwe versie. 

Zegenrijk kan de website voor u omzetten van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5.x maar ook Virtuemart 1 naar Virtuemart 2 en bijv. teksten en menu-items, gebruikers, afbeeldingen migreren naar de hernieuwde site. Ook het uiterlijk is over te nemen naar de nieuwe site. 

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 073 - 689 35 71

U laat hier uw telefoonnummer achter, wij bellen u dan graag terug.

Kosten 
De kosten zijn vooraf moeilijk in te schatten, omdat er vaak Componenten, Modules en Plugins zijn gebruikt naast Joomla waar wij van de buitenkant af bij het zien van uw website geen weet van hebben. Sommige zijn makkelijk te vervangen, voor anderen moet een alternatief gezocht worden. 
In gunstig scenario zijn de kosten € 170 ex btw, hieronder nader toegelicht.

Basismigratie
De basis van Joomla is goed te migreren van de huidige site naar Joomla 2.5. Denk dan aan gebruikers, artikelen, afbeeldingen, mp3, categorien, banners, menu-items, joomla modules, weblinks. Voor deze basismigratie wordt € 80 ex btw gerekend.

Template migratie
Gemiddeld zie ik dat 1 op de 2 templates (=uiterlijk van de website) goed te migreren zijn naar Joomla 2.5 en wordt € 90 ex btw aan kosten doorberekend. 

Is een template niet migreerbaar dan zal deze overnieuw gebouwd moeten worden, dan bedragen de kosten € 190 ex btw.
Of de template opnieuw opgebouwd moet worden kan ik pas zien bij een proefmigratie. 

Virtuemart migratie
Door de complexiteit van Virtuemart is hier niet direct antwoord op te geven over de kosten. Het is heel erg afhankelijk hoe u de webshop op dit moment gebruikt. 
Minimale kosten € 150 ex btw.

Migratie Niet standaard Joomla onderdelen
Onderdelen die je installeert nadat je Joomla geïnstalleerd hebt zijn niet standaard Joomla onderdelen, denk aan Componenten/Modules/Plugins. Deze niet standaard Joomla onderdelen worden niet gemigreerd vanuit de basis migratie

Voor alle niet standaard onderdelen zal gekeken moeten worden of er een 2.5 versie van bestaat en hoe deze te migreren zijn. Een keuze kan ook zijn deze onderdelen niet te migreren. U kunt ze dan zelf opnieuw installeren in de 2.5 website.

Neem voor meer informatie contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 073 - 689 35 71

U laat hier uw telefoonnummer achter, wij bellen u dan graag terug.