Joomla SEO algemeen

Joomla SEO algemeen

Vaak krijg ik de vraag hoe er betere resultaten in Google bereikt kunnen worden.

Dat is vaak niet eenvoudig, zeker als je op populaire zoektermen gevonden wilt worden.  Je moet je uiteraard realiseren dat iedereen graag op pagina 1, posite 1 van Google wil staan. Vaak wint diegene met het grootste budget.

Is er niet direct budget beschikbaar (of maar weinig) dan zijn er toch een aantal zaken die je kan doen om je site optimaal te maken voor Google.

Een aantal zaken te doen als je het hebt over gevonden worden in de vrije zoekresultaten van Google. Het is in Google ook mogelijk te adverteren, dit noemen ze Adwords.

  • Sitemap doorgegeven aan Google met de verschillende linken naar je website (wordt standaard al gedaan)
  • De site aanmelden bij Google (wordt standaard gedaan)
  • De website met zoekmachine vriendelijke URL's maken
  • Metatags: het opnemen van metatags op de tekstpagina's
  • Titel, h1 en h2 opnemen op de tekstpagina's
  • Zorgen dat jouw website opgenomen wordt op andere website's. Hoe meer linken je krijgt vanuit andere website's des te beter. Voorkom dat je gebruikt maakt van zogenaamde linkfarms waarbij je in een keer veel linken krijgt. Vaak zit er veel rommel in deze linkfarms en dat waardeert Google niet. Probeer website's te vinden welke kwalitatief goed zijn.
  • Je kan ook aparte pagina's gaan maken die heel specifiek bij een trefwoord horen. Deze pagina richt je dan specifiek op het zoekwoord door titel, tekst, metatags en metagbeschrijving hierop te richten. Denk aan een aparte pagina voor een bepaald merk. Deze pagina's zijn vanaf Google te vinden en zichtbaar in de website, maar je kan de pagina's op de website niet met een menu-item bereiken.

Note: Als je een nieuwe website hebt is het in het begin verstandig rust te bewaren. Je site is immers nieuw en moet zich voor Google nog gaan bewijzen. Nieuwe site's zal Google de eerste maanden mogelijk negeren of niet actief op inspelen.

Veel gestelde vragen en antwoorden. Uw vraag niet gevonden dan kunt u altijd contact opnemen met de Joomla Helpdesk